lauantai 14. joulukuuta 2013

VALKOSUKLAA- GLÖGIJUUSTOKAKKU


Hellou taas pitkästä aikaa. Ois niin paljon kerrottavaa ja kirjoitettavaa mutta ei oo vaan sit saanu aikaseksi kaikkee tehtyä. Mutta aloitetaanpas jakamalla tämä ihanainen ohje valkosuklaa-glögijuustokakusta. Muutama ystävänikin tuota kerkesi maistelemaan ja kehui kakkua maastataivaisiin. Loppujenlopuksi eihän tuo kakku kauaa edes säilynyt koska minä ja kämppikseni ahmimme kakun muutamassa päivässä. Oikein ihanan lämmin ja jouluinen makuelämys, kannatan leipomaan jos edes yhtään olet juustokakkujen ystävä. Kertokaahan mielipieteitä sit kuhan olette leiponeet kakkua itsellenne. TSAOO.

Raaka-aineet
Pohja
200g Joulupipareita
80-100g Margariinia
Täyte
200-250g Maustamatonta tuorejuustoa
2dl Vispikermaa
1dl Sokeria
2kpl Kananmunaa
5kpl Liivatetta
1dl Glögiä
Kiille
3dl Glögiä
4kpl Liivatetta

Pohja / täyte:
- Murskaa keksit, lisää sulatettu margariini
- Painele seos kakkuvuokaan
- Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi
- Lisää tuorejuusto joukkoon
- Pane liivatelehdet kylmäänveteen n.5 min
- Kiehauta glögi,  sulata puristetut lehdet sekaan
- Sekoita seos
- Lisää lopuksi joukkoon löysäksi vatkattu kerma
- Laita jääkaappiin hyytymään väh. 4 h
Kiille
- Kiehauta glögi ja lisää sekaan liivatteet
- Kaada KYLMÄ seos kakun päälle
- Laita jääkaappiin hyytymään väh. 4 h

4 kommenttia:

  1. Ihanan näkönen!! :) Pitänee kokeilla itekin..

    www.sonjakorpela.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Voi kiiitos ! joo todellakin kannattaa, oli sen verran hyvää :)

    VastaaPoista
  3. Missä tässä on se valkosuklaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkosuklaata löytyy päältä sekä täytteestä

      Poista

COMMENTS ! ✩