sunnuntai 19. tammikuuta 2014

CHEESE AND WINE


Koulussa tälläviikolla aloitettiin se ruuan yhdistäminen viineihin. Keskiviikkona yhdistäminen tehtiin niin että jokaisen yhdistämisen jälkeen käytiin läpi miltä maistuu ja miltä pitäisi maistua. Kokeiluna meillä käytettiin pippurijuustoa, suklaata, karpaloita, hunajaa, omenaa, kurkkua, kuivattua persikkaa, brie-juustoa. Viineinä meillä oli 2 kpl valkkaria ja 2 kpl punkkua. Mitään maailman mullistavinta makuyhdistelmää ite en kokenu eikä noi mitään lemppari aineksia olekkaan mitä yhdistelisin. Suklaa ehkä ainoana joka oikeesti kuului juoda makean valkoviinin kanssa niin yhdistin sen oikein tukevaan punaviiniin joka mun mielestä sopi tosihyvin yhteen. Juustoista sen verran että tosta brie-juustosta en oikein välittäny mutta toi pippuri-juusto on ollu jo parisen vuotta herkkua. 


Torstaina taas oli luvassa viininmaistelua ja ruuanyhdistämistä. Tälläkertaa meillä oli hieman laajemmin käytössä juustoja josta ite ainakin innostun paljon. Naposteltavana meillä oli kermaisaa juustoa (nimeä en muista), viikunahilloa, saksanpähkinää, Taas jotain juustoa jonkanimee en muista.. ( mene aika heikosti), oliiveja, sinihomejuustoa, pärynää, näiden lisäksi meillä oli kappeli-juustoa ja ananas-juustoa (oikein makeaa juustoa). Viineinä meillä oli puolikuivaa valkkaria, väkeväviiniä ja ihan sikamakeata jälkiruoka valkoviiniä. Tämä maistelu me toteutettiin ihan omatoimisesti ja ei opettaja kysellytkään jokaisen jälkeen makumieltymyksiä tms. vaan kaikki omissa pöytäryhmissä jutteli sitten ihan vapaasti vaan. Jälkkärinä meillä olikin sit mutakakkua ja vadelmia. Viininä toimi portviini. Toi portviini oli kyllä jotain niiin kuraa. Maistuu aivan liikaa oikeasti viinalle ja se viinin olemus häviää niin paljon.

Ensviikosta ei ookkaan vielä mitään tietoa mitä me maistellaan mutta luulisin että ois jotain ihan lihaisaa ruokaa tiedossa. Kyllähän tää koulu näinkin menee et käy sen 3-7 h koulussa maistelemassa viiniä ja syömässä jotain erikoisempia ruokia. Se että koko loppujakso on nyt tämmöstä ni toivottavasti ei kyllästyis viineihin koska me käydään näitä aika paljon. No mutta pääasiahan on että opitaan tuntemaan viinejä ja niiden erikoisuuksia tms. Itseä ainakin viinit on koulunmyötä ruennu kiinnostamaan. Mutta tietous vielä on kyllä aika heikkoa. Ehkä se itsenäinen kotiopiskelu olisi hieman tarpeellista jos haluaisi opiskella hieman laajemmasti. Mutta näihin tunnelmiin ja ehkä ensiviikolla sitten hieman tästä aiheesta enemmän TSAO.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COMMENTS ! ✩