perjantai 7. helmikuuta 2014

OSTOLAKKO? EHKÄ OLISI HYVÄ IDEA?

Oon miettiny jo pitkään että pitäisiköhän aloittaa ostolakko. Nimittäin huomaan että aina väkipakolla tulee ostettua jotain sellaista mitä ei edes tarvitseisi koska, omistaa jo monta samankaltaista tms tavaraa. Kuten taas tuli huomattua kun ostin uuden täydellisen laukun spiritstoresta tiistaina. Tottakai oli pakko ostaa koska oli just tullu opintotuet ja rahaa tuntui olevan. Laskujen maksun ja ruokakaupasta hankittujen ostosten jälkeen tilillä näkyi olevan enää vaivaiset 100 e No hups, en vaan voinut vastustaa kiusausta.


Laukku tosissaan taisi maksaa jotain 30 e mutta laukku oli -50% tarjouksessa josta vielä sai puolet alennetusta hinnasta. Laukulle alennusten jälkeen hintaa jäi reilu 7 e

Noo ei siinä kaikki tänään sit luokkakaverin kanssa käytiin kirpparilla ja mukaan lähti ylläri taas uus laukku. Siitä en muistanut valosan aikaan ottaa kuvaa mut se on semmonen pikkunen pinkki, ketjulla varustettu niitti laukku. Hintaa oli 2 e Eli ei mitenkään paha. Sit mukaan lähti vielä 2 pinkkiä sisustus tyynyä. Ärsyttää kun pitää aina tuhlata kaikki rahat, pitäs vaan pitää pintansa ja kiertää kaikki kaupat kaukaa.Askartelin tässä ykspäivä tollasia lasipurkkeja johonka aloin sit keräämään rahaa. Toi "travelling" purnukka on ei niin oleellisin mutta sinne rupesin keräämään kolikoita (0.05-2.00e) Joskus tulevaisuudessa ois haaveena päästä ulkomaille hetkeks. Haluisin lähtee kyprokselle pafokseen, ihan vaan siks että kävin siellä riparin ja haluaisin palata sinne takaisin. Koska se vaan oli jotenkin niin ihana kaupunki. No toinen purnukka on taas "something new" koska aattelin et siihen vaan säästäisin omaan kivaan jotain pientä säästöä. Kolmas mikä on kaikista tärkein ! "Festivals" koska kesällä ois tarkotus lähtee kalajoenjuhannukseen ja elokuussa sit weekend festivaaleille, ni tartteen vähän säästöjä siihen apuun koska emmä muuten niille tule pääsemään. Tällähetkellä tuohon purkkiin kerään 5 ja 10 e seteleitä, purnukassa nyt on vaivainen 10 e koska käytin viimekuussa tuosta purnukasta 24 e ruokaan. Joten jossainvaiheessa pakko takaisin laittaa sama summa.

Musta oli tosi mukava keksiä tommonen tapa säästää, koska tiiän mulla on niin vaikee säästää tilille mitään rahaa. Koska sit ajattelen aina et hei mullahan on siellä rahaa, ni mä nyt voin ostaa tän ja ehkä säästän sit enskuusta. Nykyään alan tekemään sitä et nostan rahaa ja kaikki ylimääränen kolikoina oleva menee suoraan säästöön, tietysti ostosten jälkeen. En ees malta oottaa kun säästöissä olis joskus joku 3 numeroinen luku. HUIH. Mutta pakko se on vain koittaa säästää, koska tietää että sitä tarvitsee sitten silloin oikeesti.

7 kommenttia:

 1. Mullakin on säästöpurnukka! Tosin semmonen jättimäinen lasipullo makuuhuoneen nurkassa. Se on vasta n. 1/4 osaa täynnä, koska se on tosiaan niin iso ja kolikoita se vetää paljon. :D Oli tarkoitus siihen säästää "toiseen kissaan" rahat, mutta sainkin kissan maksettua ihan tililtä. Nyt ne rahat voi käyttää johonkin muuhun, kun pullo joskus on täynnä. :)
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä oikeesti niin hyvä idis että en malta oottaa et saa rahaa kerättyä ihan kunnon summia :3

   Poista
 2. Oikeesti mä nii allekirjotan ton, et pitäs alottaa ostolakko.XDD Aina ku tulee vähänki "ylimääräistä" nii suunillee juoksen kauppaan ostaa kaikkee kivaa ja sit loppu kuu kärvistellääki. Ah, kohtalon toveri. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä vaa ! Mulla on toi rahan säästäminen aina ollu ongelmana :D En vaan pysty :D

   Poista
 3. Ihana laukku ja kiva toi säästöpurkki idea =)

  VastaaPoista
 4. Kiva blogi, ainoona miinuksena yhdys_sana_virheet :D

  VastaaPoista

COMMENTS ! ✩