tiistai 3. kesäkuuta 2014

VAALEANPUNAISTA SOKERIMASSAA

 Tätä postausta on tehnyt mieli aloittaa jo monta päivää, mutta en ole saanut aikaiseksi avata konetta ja siirtää kuvia koneelle. No nyt sain ja kuva matskua on niiin paljon että tämä postaus on tarkoitettu pelkästään leivontaan. Koitan olla sepustamatta hirveästi ylimääräistä mutta koitan kertoa tarkkaan teko ohjeet sekä muita vinkkejä seuraavaan kertaan. Toivottavasti pidätte pinkistä unelma- kakustani !
Kakun koristeiden väkertelyn aloitin jo 3 pv ennen juhlia. Koska halusin että kukat ovat kunnolla kovettuneet ennen kuin ne siirtää kakun päälle. Noh eihän noi mun "ruusut" kaikki edes olleet saman näköisiä läheltä, mutta ainakin kauempaa ne näyttivät todella hyviltä. Ajattelin että voisin rueta väkertelemään noita "harrastukseksi". Koska oli noi toisaalta niin helppoja tehdä että ajan myötä se taito karttuisi matkan varrella.

Kakun koristeet ovat siis tehty pelkästään käsin (muovi hanskat kädessä, koska muuten massa sotkeentuisi sormiin sekä ruusujen terälehdet olisivat sottuisen näköiset). Esimmäisen kuvan väriaine pullo - oli kokeiluna muutamaan kukkaan kuinka se väri sekoittuisi massaan, mutta ei en saanut kunnollista väriä sekoitettua tuohon massaan. ( Kokeilin myös pelkkään valkoiseen massaan, ei en saanut värjättyä).


Ensimmäinen 4 munan kakun paisto yritys meni aivan mönkään. En vieläkään tajua miksi, koska taikinassa oli kaikki tarvittavat aineet sekä se oli yhtäkauan uunissa kuin 3lla kerralla tekemäni 4 munan kakku.

Jos jollain on tapahtunut samaa leipoessa kakkupohjaa, niin olisi ihana kun kertoisit minullekkin miksi näin tapahtui ?
Kakku numero #2 joka oli 6 munan kakku, onnistui täydellisesti sekä väriaineen sekoitus suhteet olivat juuri täydelliset ja väri oli ihana !

Kakut siis paistoin päivää ennen juhlia aamusta sekä täytin kakut samalla paiston jälkeen ja laitoin kaappiin hyytymään. Illasta päällystin kakun kermavaahdolla jonka jälkeen menetin hermoni sokerimassan kanssa, kunnes pääsin sen kanssa yhteisymmärrykseen ja sain kakun koristeltua joten kuten. (Alaosa laitettu pätkissä mutta yläosa on laitettu kokonaisena levynä.)Yön levättyään kakku näytti tältä... ÄRG, pintaan oli noussut kupruja. No ei se haitannut, koska näin oli ensimmäinen 2 kerroksinen kakkuni valmistunut. Vieläpä sokerimassa kuorrutuksella, josta olin kuullut villejä huhuja että se on vaikeaa koristella sillä. No nytpähän opin, ja olen taas kokemusta rikkaampana. KYLLÄ ehdottomasti seuraava kakkuni tulee olemaan sokerimassalla kuorrutettu. Mutta sillä kertaa koitan olla 2 kertaa parempi !

Tässä kakkuun lopuksi ohje:

4 munan kakkupohja
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilija sokeria
1-2 tl väriainetta

6 munan kakkupohja
6 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnä jauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl vanilija sokeria
2-3 tl väriainetta

Kakun väliin
Kakun kostutus 2 prk vadelma pillimehua
1 prk Vadelma hilloa
1 pkt ( 2 pussia) valkosuklaa- nougat moussea
moussen sekaan 2 dl kermaa 
väriainetta moussen sekaan

Koristeluun
2 dl kermaa kuorruttamiseen
1 pkt vaaleanpunaista sokerimassaa
1 pkt valkoista sokerimassaa

Jos teillä tulee mieleen minulle joitain vinkkejä tai haluatte neuoa tai kysyä lisätietoa, niin laittakaahan kommentti boksiin viestiä ! TSAOO

7 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen kakku! <3


  http://elaman-taikaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Vau näyttää upealta kakulta!♥ :)

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos :) Alottelijan näköä mutta maku oli taivaallinen :3

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis kakku! Tuota kelpaisi maistella :))

  http://diamondsandpearlsbyjulia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Liian ohut sokerimassa. Voikreemi puuttuu alta. Epätasainen ja kamalan näköinen sotku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onko sillä väliä onko ohut vai ei, mitä laitan sinne alle taikka miltä se näyttää :) Mielestäni se oli täysin upea ekaksi kerraksi ja sen takia sitä en moitikkaan :) Leivo ite paremmat kakkus :)

   Poista

COMMENTS ! ✩