sunnuntai 21. syyskuuta 2014

PELLILLINEN MAKEAA OMPPUPIIRAKKAA


 Mulla on tehnyt varmaan jo viikon mieli leipoa jotain syksyistä piirakkaa joko mustikan tai omenan maussa. No en oo sit viittiny leipoo koska alkuviikosta leivoin sen kakun ja sitä oli vielä loppuviikostakin hieman jälellä. Niin päätin näin sunnuntain kunniaks leipasta pellillisen omppupiirakkaa.  Suunnitelmana oli tehdä aluksi pyöreän muotoinen piiras, koska silloin piirakkaa tulisi vähemmän eikä itse söisi kaikkea heti kerralla. Mutta ajattelin olla maailman ihanin työkaveri ja viedä piirakkaa yövuoroon kun menen tänään töihin. Piirakan "koristelu" pitöäisi olla ruusu, joka toisin oli ennen uuniin menoa mutta uunista tullessaan kuvaa ei niin helpolla huomaakkaan.

Maku tässä helpossa omppupiiraassa oli TAIVAALLINEN, kämppikseni ja hänen poikaystävänsä kehuivat tätä todella paljon. Itsekkin pidin piiraan huokoisuudesta ja koostumuksesta todella paljon. Tarjoilu tapahtui vanilija kastikkeen kera, jota todellakaan ei olisi edes tarvinnut koska omenat olivat makeita ja piiraspohja oli todella taivaallinen. Mutta kun omppupiiraan kanssa kuuluu olla vanilija kastiketta niin pakkohan sitä oli ostaa.

Pellilliseen omppupiirasta tarvitset pohjaan :
4 munaa
3 dl sokeria

4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa
100 g voita tai margariinia

Pinnalle:
5-8 omenaa lohkoina
sokeria
kanelia

1. Kuori ja leikkaa omenat valmiiksi viipaleiksi
2. Vaahdota muna ja sokeri vaahdoksi
3. Lisää joukkoon kuivat aineet, sekoittaen hellästi
4. Lämmitä maitoa hieman ja lisää joukkoon voi, anna sulaa ja lisää seokseen
5. Levitä seos pellille ja asettele omenat halutulla tavalla
6. Paista n.200 asteessa semmoset 15 minuuttia


MIKÄ ON TEIDÄN  LEMPI MAKUNNE PIIRAKOISTA? 

2 kommenttia:

COMMENTS ! ✩