lauantai 20. syyskuuta 2014

VALKOSUKLAA- NOUGAT- VADELMA KAKKU


Tiistaisten synttäreiden kunniaksi leivoin itselleni maanantaina kakun. Maanantai illalla pähkäilin kaupassa puoli yhdeksän aikaan että apua mitä kakkua teen, mitä täytettä, pitäisikö tehdä juustokakku, millainen juustokakku, ei teen sittenkin kerma kakun. No päätös oli vaikea mutta silti täydellinen.

VALKOSUKLAA- NOUGAT- VADELMA UNELMA

12 hengen kakku pohja (3 kerrosta) -

Muistaakseni käytin seuraavaa ohjetta pohjaan
 4 kpl kananmunia
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
sekamehua kostutukseen
1 pkt Blå Band valkosuklaa-Nougat mousse 2 pss (2 dl maitoa)
vadelmahilloa

Koristelu
1 prk kermaa
1 tl punaista väriainetta
Sokerimassasta tehtyjä ruusuja

Valkosuklaa kuorrute
150-200 g valkosuklaata
1tl vanilija sokeria
0,5 dl kuohukermaa
25g voita

Kiehuta kuohukerma, hämmentäen. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää valkosuklaa joukkoon hämmentäen. Siirrä kattila takaisin levylle ja sulata suklaa palat lopullisesti. Suklaan sulettua lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi heti kakun päälle ja tasoita pinta. Vie kakku kylmään ja anna pinnan jähmettyä. HUOM TODELLA PIENESSÄ LÄMMÖSSÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COMMENTS ! ✩