keskiviikko 8. lokakuuta 2014

HÄTÄENSIAPUA


Tiistaipäivä alkoi ihanasti kullan vierestä aamu varhain herätessä. Mulla oli meno aamusta 08:30 hätäensiapu kurssille joka oli työpaikan kautta järjestetty. Oon käyny 2009 vuonna EA1 mut se on jo menny vanhaks 2012 vuonna joten en päässy päivittää sitä vaan jos haluan joskus käydä EA1 ni sit pitää käydä se iha kokonaa alusta alkaen. Kurssi oli 4 tunnin mittainen ja aika kului tunnilla todella nopeasti.

Kurssilla käytiin eka läpi mitä meidän työpaikalla voisi sattua ja minkälaista ensiapua siihen tarvittaisiin. Sit käytiin läpi tää perus et miten ja missä järjestyksessä mikäkin toimii. Ensin katsotaan tilanne miltä näyttää, tarkistetaan potilaan kuntoa, annetaan ensiapua jos mahdollista. Soitetaan 112 ja sitten tehdään jatko toimenpiteitä jos vaatii. Kurssin lopussa oli 8 eri pistettä jossa pääsi sit toteuttamaan vähän tunnilla opittuja asioita. Kurssissa ei ollut mitään ns. loppukoetta vaan jokainen sai jo suoraan tuon hätäensiapu kortin mukaansa.

Kurssin päätyttyä lähdin keskustan pysäkeille ja bussilla minimaniin. Facebookin kirpparilla oli ilmotus et muumimukit olisivat minimanissa 10 e/kpl. No mähän sit lähdin tsekkaamaan tilanteen ja kyllä muumimukit (ei seikkailu) olivatkin juuri sen 10 e kappaleelta. Mukaani lähtikin 2 eri muumimukia.


Siinä tuoreimmat muumimukini, Haisuli sekä Niiskuneiti pinkki. Periaatteessa sehän on ihan sama minkä mukin milloinkin ostan koska jokainen on kerättävä. Mutta mulla nää valinnat jotenki menee sen perusteella mistä pidän eniten. Hassua, silti vaikka jos jostain mukista en niin paljoa pidä niin pitäähän mun sekin silti hankkia. Seuraavaks mulla on hankinnassa nyt se joulu sesonki muki "hiihtäen kera herra Virkkunen" saa nähdä milloin käyn sen hakemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COMMENTS ! ✩