torstai 29. tammikuuta 2015

Maistuva kanapiirakka


 Viime viikolla oli jo aikakin leipoa jotain pitkästä aikaa. Suolaisen ja makean välillä aina joutuu taistelemaan useaan otteeseen, mutta kyllä suolainen voittaa makean mielestäni tällä hetkellä 1-0. Eteenkin kun nykyään käytän lisättyä suolaa tosi vähän ruuissa, saa tälläinen herkku todellakin veden kielelle.

Kana- Purjo- Pekonipiirakka


Pohjana käytin kaupan valmis taikinaa 400 g (koska olin aivan liian laiska tekemään taikinan itse)
300 g kanaa

200 g pekoni kuutioita
Paprikaa puolikas tai kokonainen ( käytin puolikkaan)

Puolikas tai kokonainen purjosipuli ( käytin kokonaisen)
Pieni puolikas parsakaali
2 dl  kermaa ( käytin juusto kermaa)
200 g maku tuorejuustoa ( käytin chili tuorejuustoa)
3 - 4 kananmunaa

Mausteita oman maun mukaan ( käytin pippuria, chiliä ) 

Levitä taikina pellille jo valmiiksi. Ota astia johon pilkot parsakaalta, paprikaa sekä purjosipulia. Samaan astiaan voit sekoittaa mukaan kananmunat, kerman sekä tuorejuuston. Lopuksi paista kana ja pekoni,  lisää ne seokseen. Mausta lopuksi sekä sekoita kunnolla ainekset keskenään ja levitä se taikinan päälle korkeaan vuokaan. Uunissa n. 30 -40 min , n. 200 asteessa riippuen uunista.

Makua piirakasta ainakaan ei puuttunut, piirakasta tuli täydellinen vaikkakin resepti oli oma. Kaverini oli kylässä juuri leipomiseni aikaan joten hänkin pääsi maistelemaan  piirakkaa, ja kehui sitä hirveän paljon ! 

Kuten alemmasta kuvasta näkee pellillisestä piirakkaa tuli 12 palaa tarjottavaksi. Puolet meni melkein samointein ja puolet taas pakkaseen odottamaan vieraita. Tästä siis vaikka jollekkin kelpo ohje synttäreille suolasen tarjottavaksi taikka pieniin pirskeisiin.

1 kommentti:

COMMENTS ! ✩