perjantai 23. lokakuuta 2015

Iittala Alvar Aalto

 "Aalto-maljakko syntyi vuonna 1936 ja seuraavana vuonna se esiteltiin Pariisin maailmannäyttelyssä. Vielä tänäkin päivänä Iittalan lasitehtaan puhaltajamestarit luovat käsityönä legendaarisia maljakoita, jotka toistavat Aallon ideaa: sulavan orgaanista muotoa, joka antaa käyttäjän päättää tarkoituksensa. Yhden Aalto-maljakon valmistamiseen tarvitaan seitsemän lasin ammattilaista, kaksitoista työvaihetta ja 30 työtuntia. Aalto-kokoelmaan kuuluu myös Aallon inspiroimia esineitä - Pentagon Designin suunnittelemat teräsvadit, puutarjottimet sekä kynttilälyhdyt."
Keräily innostukseni on siis saanut uuden innostuksen elikkäs nämä ovat Alvar Aallon 40 x 136 mm tuikku kippoja/ mitä ikinä kukaan haluaa näissä sitten säilyttää.

Itselläni nämä ovat koristeena hyllyssä sekä niissä ovat kynttilät. Pöytään näistä muodostuu aivan ihana kuvio kun laittaa kynttilän palamaan.

Harmillisesti kaupoissa ei tätä kokoa enää myydä kuin kirkkaana ja hinta taitaa pyöriä siinä 20 € huitteissa. Omani olen kuitenkin kaikki ostanut torista, ja hakenut paikan päältä hintaan 8-10€

Tietääkseni näistä on kirkas, omenanvihreä, vedenvihreä, valkoinen, vaaleansininen, pinkki, hiekka, sade, sininen, violetti? Itselläni siis ovat nämä kolme (kirkas, vedenvihreä, vaaleansininen). Vastaan on kyllä tullu monesti kirpparilla omenan vihreä mutta se on ollu niin hirmu kallis etten oo raskinu ostaa. Kun tietää sen että on olemassa ihmisiä jotka ei niin keräilystä välitä, niin he myyvät sitten juurikin halvempaan hintaan mielyttääkseen ihmistä joka oikeasti niistä tykkää.

Joskus haaveena minulla onkin tästä Alvar Aallon sarjasta ostaa sellainen iso valkoinen aalto jossa voisi pitää sitten kukkia nätisti. 

6 kommenttia:

 1. Noi on kyllä tosi kivoja! Meiltä päin löytyy vaan kirkkaita, joita me käytetään pääsiäisenä rairuohon istuttamiseen. Söpö blogi :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos :) Joo mulla ne on tuikkuina , tuohan oli ihana idea käyttää sit pääsiäisenä niitä rairuohon istuttamisessa :) Juurikin ostin kavereilta taas uuden, hups (sininen)

   Poista
 2. Nää astiat on kyl sellasia, että tahtoisin kotiuttaa itsellekin :)

  http://shopordiee.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo harmi vaan et niitä löytyy harvakseltaan juurikin tätä kokoa :(

   Poista
 3. Minkä hinnan siitä omenanvihreästä voisit maksaa? Tai minkä hintaisia ne liian kalliit ovat olleet? :) sulla on superkiva blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) omenanvihreä minulta jo löytyy ! Aika iso kasa näitä jo löytyykyin, muutama taitaa enää puuttua.

   Poista

COMMENTS ! ✩