sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Ranua Zoo

'
Lähdettiin 31.9 aamulla klo 8;30 mummoni ja ukkini kanssa Sotkamosta ajamaan kohti Ranuaa. Matkaa meille meno suuntaan oli 280 km. Mummu tokaisi ensimmäisen 10 km aikana että hyppäisin ratin taa ja niinhän minä tein. Matkan varrella hyppäsi 5 kertaa tielle poroja, mutta valpas kun olen niin väistelin niitä kuin mikäkin kettu.

Perillä Ranualla oltiin noin 10;30 ilman pysähdyksiä. Ranuan eläintarhan lippu oli aikuisilta 16 € . Mutta talvi kautena 1.10.2015 - 9.12.2015 lippu on 14 € , lapset / opiskelijat 12,50 € .

Eläintarhassa suosikiksini nousi saukko sekä jääkarhu. Saukko oli kyllä niin ihanan valloittava kun se siinä altaassa uiskenteli ja välillä kävi maalla kuvauttamassa itseään ja lähti takaisin veteen näyttämään kauniita näytöksiään. Jääkarhu oli taas se mitä halusinkin hirveästi nähdä ja siellä se yksinään oli vaikka olin luullut että sillä olisi joku kaverina siellä. Toki viime joulukuussa naaras jääkarhu teki kaksi pentua mutta ne menehtyi ja traagisesti emo on sitten syönyt ne pennut.. (tästä artikkeliin)

Ranualla oli aika kattava eläintarha tarjonta. Majavia, saukkoja, pien jyrsijöitä, lintuja, pöllöjä, kana lintuja, sikoja, karhuja , susia, ilves, ahmoja, poroja, peuroja, käärmeitä, hirviä, kettuja, naaleja, myskihärkiä. Tämä Ranuan eläintarhan reitti kesti 2,5 km joka ei sinäänsä edes siltä tuntunut koska oli ihan häkellyksissä kaikista eläimistä.

Tulomatka olikin hieman pidempi 350 km kun käytiin muhoksella halpa hallissa. Sain sieltä mummolta lahjaksi uuden talvi 2015 muumimukin. Reissu oli kyllä tosi mukava ja oli ihana viettää aikaa isovanhempieni kanssa pitkästä aikaa.

5 kommenttia:

 1. Lapsena tuli tuolla käytyä aika monesti =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös ala-aste aikana koulun kanssa taidettiin ainakin pari kertaa käydä

   Poista
 2. Voi mitä söpöjä eläimiä :3! Itekkin kävin tuolla joskus pari vuotta sitten ja oli kyllä kiva paikka :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo oli ihanaa käydä ku just itekki niin pienenä käyny viimeks et hyvä et muistaa :D

   Poista

COMMENTS ! ✩