torstai 19. marraskuuta 2015

Fujifilm Instax mini 8Hiphei nyt minulla on vihdoin Fujifilmin Instax mini 8 kamera. Olen toivonut tätä lähes 5 vuotta ja koskaan sitä en ole saanut. Nyt kun on vähän enemmän varaa niin kehtasin sen hankkia itselleni ensimmäiseksi kameraksi kännykän lisäksi. Toki olisi kannattanut ostaa järjestelmä kamera koska siitä olisi hyötyä näin blogin kuvien kuvaamiseen. Mutta mielestäni hyvät kuvat saa myös Sonyn 20 mpx kamerallakin.

Ajatus tosiaan lähti tämän kameran hankkimisesta siitä kun eräässä blogissa näin vanhan postauksen tästä ja päätin siis rueta selailemaan näitä kameroita netistä. Eräästä blogista sain vinkkiä liikkeestä nimeltään Telefoto. Tämä foto liike siaitsee Kruununhaassa Helsingissä. Liikkeestä löytyy yli 6000 valokuvausalan tuotetta, ja kyllä heillä on todella laaja valikoima mielestäni edullisia kameroita.

Tämän Instax kameran Telefoton liikkeestä saa hintaan 89€ ja mukana tulee aloitus pakkaus 10 kpl filmi pakkaus kuvia. Värivaihtoehtoja kamerasta löytyy valkoinen, musta, pinkki, vaaleansininen, vadelma,musta, liila sekä keltainen. Toki vaihtoehtona olisi ollut myös monia muitakin Instax kameroita mutta olin ihastunut juurikin tähän malliin ja sen sai todella edulliseen hintaan. Josta olinkin hämilläni että NYT pakko saada on niin uskomaton hinta ja saa vielä kuvatkin kaupanpäälle.

Kamera periaatteella on niin että otat kuvan ja kuva tulee suoraan kamerasta heti kuvan otettaessa. Kuvassa kestää kehittyä noin 10-20 minuuttia että kuva on valmis. Tämä siis toimii 2 patterin avulla. Joka tosiaan helpottaa siinä että ei tarvitse kantaa laturia mukana jos lähdet tämän kameran kanssa vaikka reissuun. Kamera ilmoittaa pienessä ruudussa takapuolella kuinka monta kuvaa sinulla on vielä jäljellä. Hienouksia on se että löytyy salama joka helpottaa kuvien otossa sisällä sekä ulkona jos on hämärää.

Kamerassa on 60mm linssi sekä 5 valonmukaan luokiteltua säätö mahdollisuutta. Jos säädot osuu kohalleen niin kuvista tulee todella tarkkoja ja hyvälaatuisia. Indoors/Nights jota siis käytetään sisätiloissa sekä hämärissä tilanteissa. Cloudy/ Shade joka taas on pilvisen sään/ varjoisen kuvaus tila. Sunny/ Slightly cloudy hieman valoisa.  Sunny and Bright todella aurinkoisella säällä paras vaihtoehto. Sitten viimeinen Hi-Key joka tekee kuvista hieman pehmeämpiä.

Kaikkia säätöjä olen päässyt nyt testaamaan, mutta jotkut on kyllä onnistunut todella huonolla menestyksellä. Joko en ole saanut kuvaa rajattua oikeaan kohtaan taikka en ole osannut käyttää säätöä oikeassa tilanteessa oikein.


Pakkauksen mukana siis tulee kamera, 2 kpl pattereita, rannehihna, pikkuset ohjeet englanniksi sekä tuolta telefotosta jos tilaat niin saat kameran mukana sen 10 kpl filmin alotuspakkauksen joka itselläni meni kuvien oton harjoitteluun.

Onneksi tosiaan ostin myös lisä varusteena sieltä samasta liikkeestä 10 x 2 pakkauksen lisäksi. Että pääsee kuvaamaan sitten ihan kunnollisia kuvia myös. Ajattelin ottaa jouluksi kotiin tämän niin saa sitten sukulaisista sekä perheestä otettua kans kuvia. Hintaa tälle 10 x 2 pakkaukselle tuli telefotosta 20€ eli yksi kuva maksaa sen yhden euron.

Tosiaan vaikka kamera on halpa niin kuvaaminen tulee kyllä yllättävän kalliiksi jos filmit ostat suomesta. Siispä ryntäsin Ebayn uumeniin ja sieltä tilasin itselleni vielä 2 pakettia normaaleja valko reunaisia filmejä sekä sellaisia pisteellisiä ja raidallisia filmejä. Hintaa näille ebayn filmeille tuli 5-7 € paketti.
Kerkesin kuvata jo kokonaisen filmin mutta loput kuvat taidankin esitellä omassa postauksessa niin pääsen tarkemmin selittämään miten ja millä asetuksilla otin kuvia. Nimittäin se saattaa monia kiinnostaa kuinka kannattaa ottaa kuvat ettei filmejä menisi hukkaan liian montaa.

Itse ajattelin ostaa näille kuville kansion jonne sitten laitan ihan jokaisen kuvan vaikka olisikin mennyt ihan pieleen. Osaapahan sitten joskus paremmin kun on kehittynyt enemmän. Voi että mä olen innoissani tästä kamerasta. Haluaisin vain lähteä pihalle kuvaamaan luontoa tällä kameralla ja kokeilemaan miten sujuu piha kuvaus. Mutta ei oikein kehtaisi tuhlailla on sen verta kallis "harrastus". Näihin kuviin palataan seuraavan kerran näissä merkeissä kun olen hieman tutustunut tähän kuvaamiseen paremmin.

Mitäs mieltä olette "polaroid" tyyppisistä kuvista? Löytyykö teiltä jokin vastaava instant kamera?

6 kommenttia:

 1. Tuollainen ois tosi kiva itsekkin omistaa vois napsia vaik pojasta muistoksi kuvia =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin on ollut ostamisen arvoinen, upeitakin kuvia olen saanut aikaan :)

   Poista
 2. Oon itekii toivonu tommosta kameraa jo monta vuotta! Toivottavast tulee joskus ittelleenkii ostettuu tommonen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo itsekkin kun tarpeeksi toivo ei vaan saanu ni pitihän se ite ostaa :D

   Poista
 3. Oon kanssa harkinnut tuollaista, sillä saa vintagetyylisiä kuvia, joita ois kiva käyttää sisustuksessa esim. ripustaa pyykkinaru seinään ja kuvat siihen killumaan! :D Saas nähä mitä keksin itselleni joululahjaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille en ajatellu näitä niin laittaa kun on jo selllanen samantyylinen ripustus ja se saa riittää :D Kansiosta on kiva sitten näitä plärätä :)

   Poista

COMMENTS ! ✩