tiistai 15. joulukuuta 2015

Luukku 15 : TOP10 Jouluelokuvaa


Luukusta 15 paljastuu 10 lemppari jouluelokuvaa, mitä joka joulu haluan katsoa aina uudestaan. Monille on tullut se tapa että täytyy tehdä tietyt asiat ja minulle se on tullut niin että joka joulu pakko päästä katsomaan hirveän paljon elokuvia. Joululoman päivät vierähtävät mukavasti peiton alla, kinkun tuoksussa katsellen elokuvia. 

Toki kaikkea ei ehdi ihan joulupäivän aikana, mutta onneksi telkkarissa näytetään koko joulukauden ajan viikottain leffoja. Toki jos juuri haluttuja leffoja ei tule, voi käydä elokuvan vuokraamassa taikka katsoa netflixistä. 

Tämän vuoden halutuimmat lemppari elokuvani tulevat tässä : 


1. Joulupukki ja noitarumpu
Lukiessaan joululahjatoiveita Joulupukki saa erikoisen kirjeen ja kaikki olettavat sen sisältävän joululahjatoiveen Vekara-nimiseltä pojalta. Joulupukki ei saa kuvasta selvää, joten hän Nooran ja Villen kanssa päättää käydä näyttämässä kuvaa mestaritontuille. Samaan aikaan kylässä tapahtuu kummia, kun Joulupukkia vainoavat erilaiset oudot onnettomuudet. Paljastuu, että onnettomuuksien takana on shamaani.

(Vuonna 1996 valmistunut suomalais-unkarilaisena yhteistyönä tehty 51-minuuttinen animaatioelokuva, joka perustuu Mauri Kunnaksen vuonna 1995 julkaistuun samannimiseen lastenkirjaan)


2.Lumiukko
Lumisena jouluaattopäivänä sataa lunta. Pieni poika menee nauttimaan ulos lumisateesta ja tekee lumiukon. Lumiukon valmistuttua on hänen aika mennä nukkumaan. Hän ei kuitenkaan saa unta ja lähtee keskellä yötä katsomaan tekemäänsä lumiukkoa, joka herää pojan hämmästykseksi yhtäkkiä henkiin.

( Brittiläinen vuonna 1982 ensi-iltansa saanut animaatioelokuva, joka perustuu Raymond Briggsin samannimiseen lasten kuvakirjaan vuodelta 1978) 


3.Mitä tapahtui joulupukille 
Elokuva kertoo leluyhtiön omistavasta Scott Calvinista. Scott on eronnut vaimostaan, eikä isä-poika suhde ole parhaimmasta päästä, mutta poika saapuu kuitenkin viettämään jouluaisänsä luokse. Poika, Charlie alkaa olla jo siinä iässä, että kyseenalaistaa joulupukin olemassaolon. Yöllä Scott herää rapinaan katolla, ja luulee että heille yritetään murtautua. Scott onnistuu pudottamaan joulupukin alas katolta, ja pukki kuolee pian tämän jälkeen. Niinpä Scottin täytyy hypätä pukin saappaisiin ja ruveta uudeksi joulupukiksi.

(The Santa Clause on vuonna 1994 ensi-iltansa saanut koko perheen komediaelokuva. Elokuvalla on jatko osia 2 kappaletta)


4. The Grinch
Elokuva kertoo suurella vuorella asuvasta peikosta, Grinchistä, joka vihaa sydämensä pohjasta joulua. Vuoren juurella sijaitsee kylä, jonka asukkaat kaikki rakastavat joulua, mutta he pelkäävät Grinchiä ja välttävät hänestä puhumista. 

(Dr. Seuss’ How the Grinch Stole Christmas!) on vuonna 2000 ensi-iltansa saanut komediaelokuva, jonka on on ohjannut Ron Howard. Elokuvan pääosassa esiintyy Jim Carrey)


5. Paha pukki
 Elokuva kertoo kahdesta pikkurikollisesta, jotka hakeutuvat kauppakeskukseen töihin jouluaikaan joulupukiksi ja tontuksi ja loppujen lopuksi ryöstävät rahat. Sama kuvio toistuu kunnes viimeisellä kerralla suunnitelmat menevät pieleen.

(Bad Santa on vuonna 2003 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen komediaelokuva)


6. Yksinkotona
Aamulla herra ja rouva McCallister huomaavat nukkuneensa pommiin ja kaikessa hötäkässä unohtavat Kevinin kotiin, minkä rouva McCallister tajuaa vasta lentokoneessa. Kevin nauttii yksinäisyydestä, muttei kauan sillä lähistöllä hiiviskelevät murtovarkaat Marv  ja Harry. Kevinin on tehtävä strategia, jolla pysäyttää roistot ja pelastaa talo.

(Home Alone on vuonna 1990 ensi-iltansa saanut Chris Columbuksen ohjaama ja John Hughesin käsikirjoittama komediaelokuva. Elokuvan lapsipääosaa näyttelee Macaulay CulkinYksin kotona -elokuvasarjaan on tehty neljä jatko-osaa)7.Napapiirin sankarit
Kun avovaimo Inari  lähettää Jannen ostamaan halpaa digiboksia, alkaa matka halki öisen Lapin ja suomalaisen miehen sielunmaiseman.

Dome Karukosken ohjaama suomalainen komediaelokuva vuodelta 2010)


8. Rakkautta vain
Rakkautta vain ajoittuu viidelle viikolle joulun alla ja kertoo kymmenen keskeisen henkilöhahmonsa kokemuksista, jotka kietoutuvat eri tavoin toisiinsa. Heitä yhdistäviä tapahtumapaikkoja ovat muun muassa lentokenttä ja koulun joulujuhla.

(Love Actually on brittiläinen romanttinen komedia, joka sai ensi-iltansa loka-marraskuussa 2003)


9.The Holiday
Amanda ja Iris tapaavat sattumalta Internetissä, kun Amanda hakee lomapaikkaa jouluksi Englantiin. Naiset sopivat kodinvaihdosta, ja jo seuraavana päivänä he matkustavat maapallon puolelta toiselle. Iris pääsee Amandan upeaan kalifornialaishuvilaan, kun taas Amanda pieneen, viehättävään maalaismökkiin.

(Nancy Meyersin ohjaama romanttinen komedia, joka sai ensi-iltansa 2006)


10. Elf 
Elokuva kertoo Buddystä, joka pienenä kömpi joulupukin lahjasäkkiin, ja salamatkustaja huomattiin vasta silloin kun joulupukki oli saanut lahjat jaettua. Koska Buddy oli orpo, päätti Tonttupappa kasvattaa Buddyn tontuksi, kertomatta hänelle että hän on ihminen.

 (Vuonna 2003 ensi-iltansa saanut komedia-/fantasiaelokuva)

Kuuluuko teidän joulun odotukseen elokuvat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COMMENTS ! ✩