torstai 17. joulukuuta 2015

Luukku 17 : Torttuset


Luukussa 17 löytyy perinteiset luumumarmelaadi tortut. Torttujahan voi tehdä vaikka minkälaisia, mutta mielestäni juurikin nämä kukkamaiset ovat kauniita kuin lahjapaketteja. Näiden lisäksi voi tehdä ihan perinteisiä, enkelin muotoisia, marmelaadi taskuja, kulmat ristiin sekä monen muuta muotoa. Toki itsekin voi kehittää omia muotojaan koska välttämättä netistä kaikkiin ei löydy ohjeita.
Joulutorttuihin tarvitset torttutaikinalevyjäVoi-, lehti- ja torttutaikinat sopivat erinomaisesti sekä suolaisten että makeiden joulutorttujen valmistukseen. Voitaikina on leivottu oikealla voilla, kun taas torttu- ja lehtitaikinoissa on käytetty margariinia. Torttutaikina on sesonkituote, ja sitä myydään vain joulun aikaan.

Tarvitset myös luumu taikka omena-kaneli hilloa. Myös tarvitset rullan jolla leikata torttutaikinaa. Tämä kyllä onnistuu myös veitsellä mutta jälestä tulee tasainen eikä tuollainen hieno kuviollinen.

Itse en niin välitä kamalan paljon luumumarmelaadista, siksi lempparini onkin omena- kaneli. Mutta kaupassa käydessäni ja hirveissä tortun himoissa ei kaupassa ollut yhtään purkkia jäljellä sitä marmelaadia niin jouduin tyytymään tähän perinteiseen. Toki on näinkin tortut todella hyviä.


Mikä on teidän lemppari muotonne torttuja tehdessä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COMMENTS ! ✩