sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Luukku 6 : Joulun musiikki


Kotona minulla soi tutut joulusävelet niin suomeksi kuin englanniksikin. Mutta mieluuten kaupoissa ja julkisilla paikoilla sitten kuuntelisin englanniksi. En tiedä johtuuko se siitä että kaupoissa aloitetaan tämä joulumusiikin soittaminen liian aikaisin. Kun taas kotona soitellaan joulumusiikkia  noin neljä tai kolme viikkoa ennen joulua. 


*
Rakastan ylikaiken hei mummo kappaletta joka on Suvi Teräsniskan laulama kappale. Biisi ei kuvasta elämääni mitenkään, muutakun keski-suomesta pohjoiseen matkaan jouluksi.  Kappaleen sävel ja sanat ovat vaan niin ihanat. Kappale koskettaa todella paljon. Tämä on vähän erikoinen joulu biisi joka toisi sen joulu fiiliksen, mutta sanat ja joluinen tunnelma.

*
Maa on niin kaunis (virsi 30) on tunnettu hengellinen laulu. Laulu liitetään useimmiten joulun aikaan, mutta sitä lauletaan muinakin vuodenaikoina ja muissa yhteyksissä. Mielestäni tämä tuo koulu aikojen joulukirkon mieleen ja niitä aikoja onkin kamala ikävä. Ei nimittäin nykyisin tule käytyä joulukirkoissa.

*
Jouluiltana kappale on Marko Maunukselan esittämä kaunis kappale, joka kannattaa kyllä kuunnella. Todella kaunis.

*
Englannin kielisistä kappaleista suomalaisille tunnetuimpia ovat Silent Night , Jingle Bells, We Wish You A Merry Christmas , White Christmas , sekä Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! Nämä viisi kappaletta ovatkin lemppareitani englannin kielisitä. 

*Täältä tosiaan pääset kuuntelemaan tekemääni spotify joululistaa


Mikä on teidän lemppari joululaulu? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COMMENTS ! ✩