keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Luukku 9 : tumma vai vaalea ?

Luukku yhdeksän kertoo glögien tarinaa. Omakohtainen glögi kosketus on aika laaja. Olen juonut mustikan makuista , vaaleaa ja vanilijaista, perinteistä normaalia glögiä, alkon glögiä, puna sekä valkoviini pohjaista, vadelmaista ja esimerkiksi näitä kuvan mukaisia glögejä.

Tänään valitsin kaupastani mukaan testiin premium vaalean glögin joka on vanilijainen sekä premium glögin joka on perinteinen. Aikaisempaakin kokemusta näistä löytyy mutta muistin virkistykseksi lähti taas messiin. Tähän Marlin premium glögi sarjaan kuuluu myös mustikkainen sekä sokeroimaton kevyempi glögi, jotka mielestäni ei ole niin hyviä glögejä kuin nämä yllämainitut vaniljainen vaalea sekä perinteinen glögi. Näissä glögeissä on hyvää se että pystyy käyttämään niin juontiin kuin leivontaan.  Hinnaltaan nämä glögit ovat 1,80 € ?

Minä olen sellainen että juon mitä vain oli halpaa glögiä ikeasta, taikka oli sitten kalliimpaa tiiviste glögiä. Kun taas Tonille täytyy olla perinteistä glögiä ja sitä samaa tiettyä koska makuerot kuulema ovat hurjat. Alkon glögeistä monet ovat kans tuttuja mutta niistä en niin hirveästi välitä, mutta kuhan siinä ei ole sitä yli 15 % alkoholia, niin pystyn sitä juomaan. Tähti glögi on tästä esimerkkinä alkon glögeistä että siitä löytyy 15 % ja se on hieman väkevän makuista mutta kyllä sitä juo.

Itselläni kämpillä ei tule käytettyä höysteitä, mutta kun niitä on tarjolla laitan mielelläni sekaan manteleita lastuina. Toki glögin sekaan voi tujauttaa myös rusinoita taikka laittaa vanilija tangon.

Tummana vai vaaleana ? Alkoholilla vai ilman ? 
Höysteitä vai ei ? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COMMENTS ! ✩