tiistai 2. helmikuuta 2016

Runebergin tortut kuppikakkuina







Päätin jo ennakkoon tehdä runeberin torttuja ihan testi mielessä. Muutenkin hinnaltaan nämä on halvempia tehdä itse kuin ostaa kaupasta. Parasta on se että näitä tulee useita ja pääsee herkuttelemaan monella torttusella.  Torttu vuokaa en omistanut, joten tein runeberin tortut muffinsi vuokiin, ja valmistuessaan käännöin ympäri ja koristelin nämä. Resepti toimi onneksi näinkin !

Runeberin tortut 

Ohje: 
225 g voita
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauho
1 dl mantelijauhetta
1½ dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhe
1 dl kermaa

leivoksen sisään: 
n.50 g paistonkestävää vadelmamarmelaadia

Kostutus:
karvasmanteliaromi / mantelilikööri

Koristelu:
Vadelmamarmelaadia
vesi-tomusokeriseos

Vaahdota voi ja sokeri, lisää joukkoon kananmunat varovasti vatkaten joukkoon. 
Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti sekoittaen kerman kanssa. 
Lopuksi lisää pari tilkkaa karvasmanteliaromia.
Pursota massaa torttuvuokaan/muffinssi vuokiin. Pursota massan sisään marmelaadia.
Paista leivokset 200 asteessa. n.15-20 min
Pursota jäähtyneiden leivosten päälle vadelmamarmelaadia. sekä koristele vesi-tomusokeriseoksella lopuksi renkaita marmelaadin ympärille. 

1 kommentti:

COMMENTS ! ✩