keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Ensin jälkkäri sitten pääruoka?







Vai miten se menikään ? Päätin sadepäivän kunniaksi leipasta piirasta jälkkäriksi ja että yllättäisin Tonin jotenkin. Tälläkertaa etsin netistä ohjeen joka olisi hieman erillainen kuin perus murotaikina. Ohjeena käytin k-ruoka.fi sivun helppo raparperipiirakka ohjetta. Tottakai tuunasin vähän niin että löytyi aineksia. Miksipä ei kun helpolla jälkkärillä mentiin, koska oli muutenkin helppoa ruokaa tulossa päivälliseksi, niin ei mitään erikoista jälkkäriä tarvinnutkaan olla siksi päädyin helppoon pika piirakkaan.
                                                                                                           

POHJA

2 dl jauho
1 dl kauralese
½ dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 kananmuna
vajaa 1 dl sulaa voita

TÄYTE

2 dl raparperiä
200 g maitorahkaa
1 kananmuna
1 dl sokeria

OHJE

Ohje yksinkertaisuudessaan niin että kaikki kuivat aineet keskenään sekaisin ja päälle kaataen sula rasvaseos sekä muna. Kaikki sekaisin ja ei muutakun painelemaan vuan pohjalle tasaisesti. Joko voit sekoittaa kaikki täyte ainekset keskenään, taikka sitten niin kuin minä tein että sekoitin kaikki muut aineet keskenään ja kaadoin piiras pohjan päälle.  Vasta pinnalle ripoittelin raparperit. Uuniin 200-225 astetta n, 40 min kunnes pinta saanut hieman väriä. Piiraasta saa noin 6 hlölle. 

Ei muutakun herkuttelemaan vanilija jäätelön taikka vanilija kastikkeen kera !

                                                                                                     

6 kommenttia:

  1. Nyt alko niin tekeen mieli raparperipiirakkaa, näyttää sen verta herkulliselta!

    https://notttwice.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Onpas herkullisen näkönen,nam!

    http://petrajanica.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Näyttää hyvältä, pitää kokeilla joku kerta!

    VastaaPoista
  4. Rakastan raparperia ruoanlaitossa ja vitsi toi menee kyllä salee kokeiluun kun seuraavan kerran jaksan leipoa ! ihania kuvia :-)

    VastaaPoista

COMMENTS ! ✩